duminică, decembrie 21, 2008

Nerușinare blondă

O prezență deja destul de agasantă de mai bine de patru ani încoace, tinde către paroxism în ultimele zile. Este vorba de curtezana din Pleșcoi, proaspăt desemnată Ministru al Turismului de către clientul ei cel mai fidel. Nu ni s-a dat nici o explicație asupra calităților care ar recomanda-o pentru acest portofoliu. O fi cântărit decisiv faptul că este familiarizată cu turismul politic sau cu turismul nocturn prin grădinile Cotrocenilor. În orice caz, Elena Udrea a căpătat tupeu... Mult tupeu.

Atât de mult tupeu încât ne-a fost dat să o vedem scandalizându-se de prezența deputatului liberal Virgil Pop în Comisia juridică, a cărei primă misiune a fost audierea noului (?) Ministru al Justiției, Cătălin Predoiu. "Minunea Blondă" ar fi putut mai întâi să se scandalizeze de propria-i prezență în acea Comisie. În orice societate unde valorile sunt respectate, jurista formată la Universitatea Dimitrie Cantemir ar fi fost marginalizată atât intelectual cât și profesional după ce a schimbat sistemul politic al Norvegiei din monarhie constituțională în republică și a integrat același stat în Uniunea Europeana. Cum însă România nu este o astfel de societate, am trăit s-o vedem pe duduie devenind pe rând cadru didactic universitar, deputat și în cele din urmă, ministru. Omniprezenta Udrea a ajuns astfel la nivelul la care își permite să comenteze componența comisiilor parlamentare, fără a-și pune în prealabil nici o secundă întrebarea de bun simț : "Oare ce caut eu aici ?". Trecând de la mop și andrele la Guvernul României, Udrea ne dovedește de fapt c-a primit portofoliul ideal. Turismul. De toate felurile... Turism universitar, turism profesional, turism ideologic... cel din urmă fiind perfect ilustrat de două postări pe blog-ul dânsei intitulate "Ultimele 24 de ore de campanie murdară a PSD" și "Mizeria trustului PSD+PC", redactate cu trei săptămâni înainte de a deveni colegă de Guvern cu oameni din acea entitate "murdară" și "mizerabilă" de care vorbea...



Deviza declarată a Elenei Udrea pare a fi Omnia mea mecum porto (= port cu mine tot ce e al meu), versiunea latină a răspunsului pe care l-ar fi dat filosoful Bias concetățenilor săi, mirați că părăsește cetatea asediată de Perși fără să-și ia nimic cu el. Semnificația acestui citat este aceea că spiritul constituie unica bogăție a înțeleptului, un bun care-l însoțește peste tot iar prezența sa pe blog-ul Elenei Udrea este pur și simplu o blasfemie.

Niciun comentariu: